Henri Välimäki – Manuchar Kvirkvelia GEO 0-2 (0-4, 0-1)

Sarianne Savola – Isabelle Sambou SEN 0-2 (0-3, 0-2)

60 kg (42 os.):
Jarkko Ala-Huikku – Patrick Stadelmann SUI 2-0 (1-0, 2-1)
Jarkko – Davor Stefanek SRB 1-2 (2-0, 0-3, 0-2)

Jarkon sijoitus 18.

Toisessa ottelussa ilmajokinen rullasi komeasti serbialaista, jaksovoitto 2-0. Serbi nakkasi toisella jaksolla Ala-Huikun pystystä siltaan, pisteen 3-0. Sekuntia ennen kolmannen jakson loppua Stefanek sai rullattua pisteen arvoisesti ja suomalaisten turha videotarkastuspyyntö tuotti hänelle vielä yhden pisteen.

1. ottelu: Ilmajoen Kisailijoiden Euroopan mestari Jarkko Ala-Huikku nappasi avausottelussaan 2-0 voiton Sveitsin Patrick Stadelmannista. 1. jakso mattopainitilanteen sekoilujen jälkeen Ala-Huikulle puolustuspisteellä ja toinen rullaten 2-1. Stadelmann sai pisteensä rullauksen jälkeisellä taaksemenolla.

alt
 Jarkko – SUI (kuva: Hannu Kiminkinen)

84 kg (47 os.):
Rami Hietaniemi – Yurie Malai MDA 2-0 (2-0, 2-0)
Rami – Petar Balo SRB 2-0 (1-0, 3-0)
Rami – Amer Hrustanovic AUT 2-0 (4-0, 1-0)
1/8-finaali: Rami – Andrea Minguzzi ITA 2-0 (1-0, 2-0)
1/2-finaali: Rami – Alim Selimau BLR 1-2 (0-1, 2-0 0-1)
Pronssiottelu: Rami – Saman Tahmasebi AZE luov.voitto

Ramin sijoitus 3. ONNEA!

alt
 Rami ja Juha mitalin kiilto silmissä MM-pronssiotteluun ja olympialaisiin. (Kuva: Hannu Kiminkinen)

1/4-finaalissa Hietaniemi kärsi ainakin suomalaisten lasien läpi katsottuna todella karvaan tuomaritappion. Ensimmäisen ja kolmannen jakson mattopainin puolustustilanteissa valkovenäläiselle annettiin jaksojen voittopisteet. Tuomareiden näkemyksen mukaan Hietaniemi pakoili liiaksi molskilla. Ilman näitä pisteitä jaksovoitot olisivat tulleet suomalaiselle. Toisella jaksolla Hietaniemi nosti mattopainitilanteessa Selimauta komeasti takavyöstä ja voitti 2-0.

1/8-finaaliottelussa Hietaniemen vastustajana oli italialainen Andrea Minguzzi. Kovasta laihduttamisesta toipunut Hietaniemi voitti 1. jakson puolustuspisteellä ja aivan toisen jakson lopussa sai rullattua Minguzzia kahden pisteen arvoisesti.

alt
Rami ottelutauolla Minguzzin ottelussa (kuva: Hannu Kiminkinen)

Kolmannessa ottelussa Rami Hietaniemi voitti Itävallan Amer Hrustanovicin 2-0. Aivan ensimmäisen jakson lopulla Rami rullasi puolipuhtaasti saaden siitä kaksi pistettä ja kolmas piste tuli itävaltalaisten turhan videotarkastuspyynnön vuoksi. Toisen nyhjäilemällä painitun jakson voitti Hietaniemi mattopainin puolustuspisteellä.

Toisessa ottelussa Hietaniemi otti komean voiton Serbian Petar Balosta. Toisella jaksolla Rami nakkasi komealla kolmen pisteen arvoisella serbialaisen siltaan, jaksovoitto Jymyn miehelle 3-0.

Helteisten MM-painien 2. kisapäivä käynnistyi suomalaisittain komealla otteluvoitolla. Päivän ensimmäisessä ottelussa Nurmon Jymyn Rami Hietaniemi otti sarjassa 84 kg komean 2-0 voiton Moldovan Yurie Malaista.

1. jakson mattopainiosuudella Hietaniemi käytti vastustajaansa kahden pisteen arvoisesti sillassa ja toisen jakson voiton hän nappasi pystypainiosuudella kahdella allepanolla.

alt
 Rami – MDA (kuva: Hannu Kiminkinen)

120 kg (40 os.):
Taisto Lalli – Mesut Hasimzade AZE 0-2 (0-2, 0-1)

Taiston sijoitus 27. (jaettu).

Turun Voimamiesten Taisto Lalli taipui ottelussaan azerbaidzanilaiselle Mesut Hasimzadelle jaksoin 2-0. Sinisissä trikoissa otellut Lalli joutui nykysääntöjen mukaisesti 1. jaksolla puolentoista minuutin ympäripyöreän pystypainiosuuden jälkeen alle mattoon, minkä myötä Hasimzade rullasi helposti jaksovoiton pistein 2-0.

Toisen jakson azeri voitti onnistuneella mattopainin puolustuksella.

alt
 Taisto – AZE (kuva: Hannu Kiminkinen)

Ma 12.9. (päivitetty 12.9. klo 17.14)

55 kg (37 os.)
Jani Haapamäki – Won Chol Yun PRK 1-2 (0-2, 1-0, 0-3)

Ensimmäisessä ottelussa Kauhajoen Karhun 2009 Euroopan mestari Jani Haapamäen vastustajaksi asettui Aasian mestaruuspaineissa pistesijalle vääntänyt pohjoiskorealainen Won Chol Yun.

Suurin odotuksin otteluun lähtenyt Haapamäki joutui taipumaan 1. jaksolla pistein 2-0. Voittopisteet pohjoiskorealainen sai ottelun mattopainitilanteen videotarkastelun päätteeksi. Toisen jakson voitto kauhajokiselle puolustuspisteellä. Kolmannella jaksolla Yun sai pisteen sylille syöksyn päätteeksi ja ottelun lopussa Haapamäen vimmatun yrittämisen päätteeksi pohjoiskorealainen kuittasi Haapamäen virheen ja nappasi vielä kaksi pistettä.

Janin sijoitus 25.

alt
 Jani – PRK (kuva: Hannu Kiminkinen)

66 kg (52 os.)
Tero Välimäki -Steeve Guenot FRA 0-2 (0-2, 0-1)

Punnituksen jälkeen muutetun arvonnan perusteella Teron vastustajaksi tuli ranskalainen olympiavoittaja Steeve Guenot.

Ensimmäisellä jakson mattopainiosuudella Guenot sai rullattua kahden pisteen arvoisesti ja toisen pystypainiosuudella sai tuupattua sumomaiseen tyyliin Teron matolta ulos. Tämän myötä jaksovoitto pistein 1-0 ranskalaiselle. (teksti: Hannu Kiminkinen)

Teron sijoitus 40.

alt
 Tero – FRA (kuva: Hannu Kiminkinen)

Painiliiton hallitus on tänään kokouksessaan nimennyt joukkueen Istanbulissa (TUR) 12. – 18.9.2011 painittaviin painin MM-kilpailuihin.

hieroja: Pentti Niemi
tuomarit: Jaakko Talvitie ja Pertti Vehviläinen (Karri Toivola toimii FILA:n tuomarivalvojana)
johtaja: Jukka Rauhala

Turkin MM-kisoista saa olympiapaikan kunkin sarjan 6 parasta painijaa/maata.