Painiliiton suositukset painiharjoitteluun 1.7.2020 lähtien

Suomen Painiliiton suositukset painiharjoittelun suhteen Covid-19 pandemian aikana 1.7.2020 lähtien, ja ne ovat voimassa toistaiseksi.

Perustelut:

Valtioneuvosto lakkautti poikkeustilan 15.6.2020 klo 24:00
Valtioneuvosto vapautti ravintoloiden ja muiden vastaavien toimijoiden suosituksia 17.6.2020

THL:n raportoimat Covid-19 tartunnat ovat tasaisesti laskeneet.

1.7.2020 lähtien suosittelemme pienryhmissä (max 50) tapahtuvaa laji- ja oheisharjoittelua noudattaen seuraavia rajoituksia:

• Riskiryhmiin kuuluvat pidättäytyvät edelleen lajiharjoittelusta sekä kontaktista.
  • Karanteenissa olevat eivät osallistu harjoitteluun (THL:n ohjeiden mukaisesti).
  • Pienryhmäharjoitteluun osallistutaan vain terveenä, kaikki oireiset sekä painijat, joiden lähipiirissä on oireisia pidättäytyvät edelleen pienryhmäharjoittelusta.
  • Kaikki pienryhmäharjoitteluun osallistujat huolehtivat hyvästä käsihygieniasta ja noudattavat edelleen THL:n ohjeistuksia pandemian torjumisessa.
  • Pienryhmissä tapahtuvaan lajiharjoitteluun osallistuvat pyrkivät edelleen välttämään suuria ihmismassoja sekä paikkoja, joissa suositeltujen etäisyyksien noudattaminen on vaikeaa.
  • Kontaktiharjoitteluun osallistuvien tulee huomioida vastuunsa kanssaurheilijoista ja lähipiiristään minimoimalla kontaktit muihin ihmisiin.
  • Kaikkeen pienryhmäharjoitteluun osallistuminen on vapaaehtoista ja tapahtuu omalla vastuulla, mukaan lukien maajoukkueleiritys. Ketään ei siis velvoiteta osallistumaan liitojohtoiseen leiritykseen (Leiriltä poisjättäytyminen ei siten automaattisesti sulje urheilijaa ulos edustustehtävistä).

Painiliitto tulee jatkossakin noudattamaan tarkasti valtiovallan ohjeita. Pyydämme seuraamaan tarkasti uusia ohjeita ja noudattamaan niitä. Pyrimme reagoimaan muuttuvaan tilanteeseen ripeästi, joten muutokset voivat tulla nopeastikin.

Haluatko painia?
  • Suomi