TÄRKEÄ COVID 19-TIEDOTE

Olemme saaneet tänään tiedon, että painissa on todettu ensimmäinen suomalainen Covid-19 tapaus. Tartunta oli saatu painiurheilun ulkopuolelta.

Kyseinen urheilija on viikolla 40 (28.9. – 2.10.) oireettomana, ennen tietoa tartunnastaan altistanut harjoitustilanteessa muutamia painijoita, jotka ovat osallistuneet Ylistarossa järjestettyihin vapaapainin SM-kilpailuihin lauantaina 3.10. Tämä tartunnan saanut ei osallistunut kisoihin, ja tiedossamme ei toistaiseksi ole, että Ylistarossa olisi ollut yhtään Covid-19 positiivista urheilijaa tai muuta kisatapahtumaan osallistunutta.

Nämä tiedossa olevat altistuneet ovat käyneet tänään (5.10.) laboratoriotestissä, jossa selviää altistuneiden terveystilanne. Toistaiseksi käytössä olevan tiedon perusteella Ylistarossa on siis tapahtunut ”altistuminen altistuneelle”, ja tiedetyt altistuneet ovat vetäytyneet karanteeniin.

Pyydämme kaikkia kilpailupaikalla ko. ajankohtana olleita seuraamaan terveyttään ja toimimaan Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaisesti https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus. Kaikki lähikontaktit tulee toistaiseksi mahdollisuuksien mukaan minimoida, mutta varsinaista karanteenia tämä ”altistuminen altistuneelle” ei aiheuta.

Ilmoitamme sivuillamme altistuneiden terveystilanteesta mahdollisimman nopeasti.

Lisätietoja: Pertti Vehviläinen, 0400 625 414, pertti.vehvilainen@painiliitto.net

***

Päivitetty 19.10.2020:

Saamiemme tietojen mukaan Ylistarossa 3.10.2020 järjestettyjen SM-kilpailujen jäljiltä ei ole todettu yhtään positiivista Covid-19 -tartuntaa.

Haluatko painia?
  • Suomi
  • English
  • Haluatko painia?

    X

    Menu

    X