Arvi Savolaisen sydämen rytmihäiriö korjataan

Mediatiedote 2.12.2021 klo 11.00

Tokion olympialaisissa viidenneksi sijoittuneen painija Arvi Savolaisen sydämen rytmihäiriö korjataan rutiinitoimenpiteellä. 23-vuotias Lahden Ahkeraa edustava Savolainen tunsi sydämessään normaalista poikkeavia oireita ensimmäistä kertaa yli vuosi sitten. Silloin asiaa tutkittiin ja sydämestä löytyi lievä rytmihäiriötaipumus, joka ei vaatinut toimenpiteitä. Kuitenkin pitkin syksyä Savolaisen rytmihäiriöt ovat lisääntyneet, joten uuden sydäntutkimuksen jälkeen päädyttiin toimenpiteeseen.

Arvi Savolainen:

Minulla on jäänyt tänä syksynä muutaman kerran päälle eteisvärinä ja sitä on jouduttu kääntämään takaisin normaaliin rytmiin. Nyt tehtiin sitten päätös vaivan hoitamisesta.

Toivottavasti sydän saadaan tällä kuntoon, ettei näitä ongelmia jatkossa tule tärkeinä kisapäivinä.

Ennen joulua tehtävässä rutiininomaisessa toimenpiteessä sydämestä poltetaan rytmihäiriöpesäke ja tämän pitäisi estää ongelmat tulevaisuudessa.

Painijoukkueen lääkäri, kardiologi Mika Lehto:

Tämä Arvin tilanne on varsin tyypillinen isokokoisilla ihmisillä ja tietysti urheilijat huomaavat rasituksen seurauksena rytmihäiriöt helpommin. Se mikä tässä on harvinaisempaa, niin yleensä nämä rytmihäiriöt eivät esiinny näin nuorella ihmisellä, Mika Lehto kertoo.

Arvi Savolainen odottaa tällä hetkellä toimenpiteeseen pääsyä ja kilpailukuntoon tähtäävä toipumisennuste on sen jälkeen parisen kuukautta. Savolaista ei siis nähdä painimassa tulevana viikonloppuna Arvo Haavisto turnauksessa Ilmajoella eikä myöskään alkuvuoden turnauksissa. Hänen tähtäimessään ovat kevään EM-painit.

Myös toinen Tokiossa Suomea edustanut painija, Helsingin Hakan Elias Kuosmanen kuntouttaa vielä leikkaushoitoa vaatineita vammojaan ja hänen arvioidaan palaavan kilpamolskeille keväällä.

Tiedustelut: Suomen Painiliitto, Pasi Sarkkinen (050 360 0036)

Haluatko painia?
  • Suomi
  • English
  • Haluatko painia?

    X

    Menu

    X