Hygieniasäännökset U17 SM-kisoissa Ylivieskassa

Kuluvalla viikolla koronataudin ilmaantuvuusluku nousi Pohjois-Pohjanmaalla Suomen suurimmaksi. Tautiluvut ovat nousseet huippuunsa monella muullakin alueella.

Tämän seurauksena Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella 26.11. – 25.12.2021 aikana.

Kielto vaikuttaa myös Ylivieskassa 11.12. järjestettäviin 17-vuotiaiden vapaapainin SM-kisoihin. Pohdinnan jälkeen kisat aiotaan järjestää, mutta tämä vaatii yhteistyötä kaikkien kisatahojen suunnalta.

Koronatodistus vaaditaan Ylivieskan SM-kisoissa

AVI:n tiedotteessa todetaan, että yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia voi järjestää, jos 16-17-vuotiailta ja sitä vanhemmilta henkilöiltä vaaditaan tilaisuudessa EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittäminen.

Alle 16-vuotiaat voivat osallistua kisoihin ilman koronatodistusta. Kyseinen todistus vaaditaan myös huoltajilta, tuomareilta ja toimitsijoilta. Sen sijaan kisoihin ei päästetä sisään yleisöä.

Koronatodistus tarkoittaa käytännössä sitä, että henkilöllä on kaksi rokotusta alle kuuden kuukauden sisällä tai sairastettu korona tai negatiivinen testitulos 72 tunnin sisällä.

Järjestäjät aloittavat koronapassien tarkastukset kisavieraille mahdollisesti jo perjantai-iltana ja niitä jatketaan kisa-aamuna punnituksen yhteydessä.

Järjestäjät toivovat kaikilta malttia ja järkevää käytöstä sekä suositellaan pysyttelemistä oman ryhmän piirissä. Ottelujen ulkopuolella tulee käyttää maskia, samoin käsidesin tärkeyttä korostetaan.

JA VIELÄ. Kisoihin ei ole syytä tulla sairaana!

Kilpailukutsu

Haluatko painia?
  • Suomi
  • English
  • Haluatko painia?

    X

    Menu

    X