Ilmajoen Kisailijat jyräsi kaksivuotisen Suomi Cupin kärkisijoille – muutoksia luvassa cupin kilpailujärjestelmään 2022

Ilmajoen Kisailijat oli jälleen paras seura kreikkalais-roomalaisen painin Suomi Cupissa, joka tällä kertaa koostui vuosina 2020 ja 2021 järjestetyistä kilpailuista. Sääntöjä ja osakilpailuja on jouduttu useampaan kertaan muokkaamaan, joten kunniamaininta kuuluukin kaikille seuroille, jotka korona-aikana ovat Suomi Cupin osakilpailun kyenneet järjestämään.

Cupin viimeistä osakilpailua isännöineen Ilmajoen Kisailijoiden toiminta on ollut erinomaista, sillä seurojen välisen kilpailun on Seppo Yli-Hannukselan talli vienyt vuodesta 2012 lähtien. Tällä kertaa IK valloitti myös painijoiden välisen kilpailun, vieden Arvi Savolaisen valtakauden jälkeen Otto Ketosen johdolla kolme ensimmäistä sijaa.

Ilmajoen Kisailijat ylivoimainen seurojen välisessä Suomi Cupissa

Seurojen välisessä kilpailussa IK:n takana kakkossijasta tasaisesti taistelivat lopulta toiseksi sijoittunut tamperelainen Koovee ja kolmannen sijan vienyt Haukiputaan Heitto.

Kreikkalais-roomalaisen painin Suomi Cupin 2020-2021 seurojen välisen kilpailun lopputulokset:

1. Ilmajoen Kisailijat 283 pistettä
2. Koovee 70
3.
Haukiputaan Heitto 56
4. Vaasan Voima-Veikot 36
5. Vaajakosken Kuohu 31
6. Seinäjoen Paini-Miehet 29
7. Helsingin Haka 22
8. Lapuan Virkiä ja Turun Voimamiehet 21

Palkintorahoille pääsivät seurojen välisessä kilpailussa kolme parasta seuraa.

Painijoiden välisen Suomi Cupin voittajaksi Otto Ketonen

Painijoiden välinen kilpailu oli ennen viimeistä osakilpailua kahden kauppa, sillä Akseli Yli-Hannuksela johti Otto Ketosta kahdella pisteellä. Yli-Hannukselan jouduttua kuitenkin jättämään Arvo Haavisto -turnaus väliin, vei kotiturnauksessaan sarjan 82 kg valloittanut Ketonen lopulta cupin voiton selvällä marginaalilla. Kolmannen sijan piti niin ikään sarjansa 77 kg voittanut IK:n Matias Lipasti ja neljänneksi nousi sarjan 72 kg vienyt Kooveen Elmer Mattila ennen saman sarjansa pronssipallille noussutta Seinäjoen Paini-Miesten Joni Komppaa.

Otto Ketonen, Ilmajoen Kisailijat (kuva: IK:n Facebook-sivut)

Kreikkalais-roomalaisen painin Suomi Cupin 2020-2021 painijoiden välisen kilpailun lopputulokset:

1. Otto Ketonen IK 43 pistettä
2. Akseli Yli-Hannuksela IK 38
3.
Matias Lipasti IK 32
4.
Elmer Mattila Koovee 28
5.
Joni Komppa SPM 24
6.
Aapo Viitala IK 22
7.
Aleksi Seppälä IK 22
8.
Mikko Peltokangas Virkiä 21
9.
Nestori Mannila VVV 21
10.
Roni Purolainen Koovee 21
11. Joonas Perkka IK 19
12. Konsta Mäenpää IK 19
13. Oskari Talala IK 18
14. Juho Pahikainen HaHe 17
15. Petteri Kukkola HaHe 16

Palkintorahoille pääsivät painijoiden välisessä kilpailussa 10 parasta painijaa.

Tällä kertaa 500 euroa palkintoraha jaettiin myös eniten II-tason osakilpailuja kiertäneelle painijalle ja tämän palkinnon jakavat IK:n Ketonen, Yli-Hannuksela ja Joonas Perkka.

500 euron palkintopotti jaettiin myös eniten otteluvoittoja kaikissa osakilpailuissa saavuttaneelle painijalle. Tällä kertaa myös tämän kilpailun voitto jaettiin, sillä 14 otteluvoittoa kaikissa osakilpailuissa saavuttivat Ketonen, Yli-Hannuksela, Mattila, Komppa ja Lapuan Virkiän Mikko Peltokangas.

Sekä urheilijoiden että seurojen palkintorahat siirretään seuroille ja urheilijan tulee sopia seuransa kanssa siitä, millä tavoin haluaa itselleen kuuluvat rahansa käyttää.

Haluatko painia?
  • Suomi
  • English
  • Haluatko painia?

    X

    Menu

    X