Karri Toivola maailman painituomareiden johtoon

altVantaalainen Karri Toivola on valittu Kansainvälisen Painiliiton (FILA) tuomarikomission uudeksi puheenjohtajaksi. Maailman painituomareiden uusi ykkösmies on ollut tuomarina mukana viisissä olympiakisoissa. Tuomarikomission jäsen hän on ollut vuodesta 2007 alkaen. Valinnan suoritti FILA:n hallitus kesäkuussa.

-Tuomarikomission tehtävänä on kehittää painituomareiden koulutusta ja osaamista kaikilla tasoilla. Vuosittain vahvistamme kansainvälisten painituomarien luokat seuraavalle vuodelle. Tuomariluokasta riippuu, ketä tuomareita esimerkiksi olympialaisiin voidaan nimetä, Toivola kertoo.


Tällä hetkellä tuomarikomissiota työllistää painisääntöjen uudistaminen. KOK:n uhkaus pudottaa paini pois olympialaisista sai aikaan merkittäviä muutoksia painisäännöissä.

-Uudet säännöt vaikuttavat paljon paremmilta kuin entiset. Turha odottelu ja kyttäily ovat jääneet pois. Heittoja tulee enemmän, kun omasta yrityksestä vihelletään ylös. Uskalletaan yrittää, Toivola arvioi.


Kun aiemmin painittiin jaksopainia, niin nyt kaikki ottelussa tehdyt pisteet merkitsevät. Painiajan pidentyminen yhteensä kuuteen minuuttiin korostaa lajin kestävyysominaisuuksia.

-Paini on kestävyyslaji ja siksi uudet sääntömuutokset ovat erittäin hyvin osuneet kohdalleen. Pieniä tarkennuksia sääntöihin voi kesän kokemusten jälkeen vielä tulla. Lopulliseen muotoon säännöt saadaan syksyn aikana, Toivola uskoo.


FILA:n kansainvälisenä tuomarikouluttajana toimiva Toivola on tyytyväinen suomalaisten painijuristien tasoon.


-Suomalaiset painituomarit ovat pärjänneet hyvin maailmalla arvokisoja tuomitessaan. Meillä on tuomaritoiminnalla pitkät perinteet ja painituomareidemme taso on erittäin hyvä, maailman painituomareita johtava Karri Toivola arvioi.

Haluatko painia?
  • Suomi
  • English
  • Haluatko painia?

    X

    Menu

    X