Kesälajien urheilija-apurahat myönnetty

Tiedote 5.2.2015

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt urheilija-apurahat 94:lle kesälajien urheilijalle. Apurahan tavoitteena on luoda taloudelliset edellytykset ammattimaiselle valmentautumiselle.

Apuraha on tarkoitettu ensisijaisesti yksilölajien urheilijoille, jotka sitoutuvat pitkäjänteiseen ammattimaiseen valmentautumiseen ja joilla arvioidaan olevan menestymismahdollisuuksia tulevissa urheilun kansainvälisissä arvokilpailuissa. Apurahaa voidaan myös myöntää yksilölajien joukkueen urheilijoille.

– Myönsimme apurahoja ensimmäistä kertaa myös joukkueina beach volleyn, pariairokaksikkosoudun, purjehduksen ja ratamelonnan urheilijoille. Rion olympialaisiin valmistaudutaan jo tänä vuonna. Karsintoja lajeissa tehdään pitkälti vuoden 2015 aikana ja apurahan saaneilla urheilijoilla nähdään mahdollisuuksia selvittää ne, urheiluasioista vastaava ministeri Carl Haglund kertoo.

Apurahoina myönnettiin yhteensä 965 000 euroa. Urheilijalle verovapaa apuraha on vuodessa joko 20 000 euroa (suuri apuraha), 10 000 euroa (pieni apuraha) tai 5 000 euroa (nuoren urheilijan apuraha). Apurahat myönnetään veikkausvoittovaroista.

Ministeriön asiantuntijana apurahapäätösten valmistelussa toimii Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.

20 000 euron suuruiset valmennus- ja harjoitteluapurahat (18):

Apurahat on tarkoitettu kansainvälisellä huipulla oleville yksilölajien urheilijoille. Arvioinnin perustana on se, että urheilija on sijoittunut viimeisimmissä lajinsa arvokilpailuissa mitali- tai finaalisijalle. Harkinnan mukaan huomioidaan myös edeltävän vuoden arvokilpailumenestys sekä muu kansainvälinen menestys.

Paini:
Hietaniemi Rami
Olli Petra

10 000 euron suuruinen valmennus- ja harjoitteluapuraha (45):

Apuraha voidaan myöntää urheilijoille, jotka ovat menestyneet kansainvälisissä arvokilpailuissa tai tasoltaan vastaavissa muissa kilpailuissa ja jotka arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailujen mitaliehdokkaiksi. Apuraha voidaan myöntää myös urheilu-uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa oleville erityisen lahjakkaille nuorille urheilijoille, jotka arvioidaan potentiaalisiksi tulevaisuuden aikuisten arvokilpailumenestyjiksi.

Paini:
Kallio Timo
Suominen Veli‐Karri

5 000 euron suuruinen valmennus- ja harjoitteluapuraha (23)

Apuraha on tarkoitettu sellaisille nuorille urheilijoille, jotka kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi.

Paini:
Heino Ville
Kuosmanen Elias

Haluatko painia?
  • Suomi
  • English
  • Haluatko painia?

    X

    Menu

    X