Painin Suomi Cup 2013

 

Painin Suomi Cup 2013

Neljä vuotta pyöritettyä kreikkalais-roomalaisen painin miesten Suomi Cupin toimintaa tullaan jatkamaan myös v. 2013. Suomi Cupin parhaiden painijoiden ja seurojen valmennustukien määrät tullaan päättämään tammikuussa, samoin työryhmän koostumus tulee aavistuksen muuttumaan.

Toiveena on edelleenkin se, että kaikki seuravalmentajat ja painijat ottavat kisakokonaisuuden ”sydämen asiaksi”! Vahva ajatus on myös siitä, että Suomi Cup kisapäivinä ei järjestettäisi juniori- ja aikuisikäisten leiri- ja kilpailutoimintaa.


Säännöt pähkinänkuoressa

Jokainen Suomi Cupiin osallistuva painija kerää henkilökohtaisia pisteitä kalenterivuoden aikana järjestettävistä miesten kreikkalais-roomalaisen painin osakilpailuista

Valmennustukien saaminen edellyttää pisteiden keruutta vähintään neljästä (4) osakilpailusta, näistä vähintään yhden tulee olla 2. tason osakilpailu. Henkilökohtaisessa Suomi Cupissa tullaan huomioimaan jokaisen painijan osalta kahdeksan (8) parasta kisaa.

Vuoden päätteeksi palkitaan myös eniten pisteitä saavuttaneita seuroja. Seurojen menestymistä mitattaessa tullaan huomioimaan kaikki kilpailut.


Kilpailuiden tasot

Suomi Cupissa pisteitä saa osallistumisesta sekä menestymisestä, osakilpailut on jaettu kolmeen eri tasoon. Urheilija voi kerätä pisteitä useammasta eri sarjasta. Ottelut käydään kansainvälisen painiliiton FILA:n voimassaolevilla säännöillä.


Toisen tason kilpailut

Käytettävä ottelujärjestelmä on toisen tason kilpailuissa järjestäjän päätäntävallassa, mutta asia on selvästi mainittava Painiliiton kautta julkaistavassa kilpailukutsussa. Tarvittaessa poiketaan 2. tason kisoissa käytettävästä ottelujärjestelmästä siten, että sarjan kolmas tila ratkaistaan painimalla (vain yksi painija sijoittuu kolmanneksi).

Suomi Cupin sarjat ovat 55, 60, 66, 74,84, 96 ja 120 kg. Kaikissa sarjoissa tulee sallia 2 kg:n ylipaino. Painija saa halutessaan otella yhtä sarjaa ylempänä, mihin kisan punnituksessa todettu paino edellyttää. Samassa kisatapahtumassa ei kuitenkaan saa otella kahdessa sarjassa.

 

SM-kisat ja ensimmäisen tason kilpailut

2013 Suomi Cupin kilpailuja ovat myös miesten SM-painit ja ensimmäisen tason kisoina FILA:n kalenteriturnaukset Herman Kare -painiturnaus, Vantaa Painicup ja Arvo Haavisto -painiturnaus.

Painija saa pisteitä kilpailuissa menestymisen perusteella alla olevien taulukoiden perusteella.

Mikäli kaksi tai useampi kilpailija päättyy samoihin yhteispisteisiin, ratkaisee korkeampi osakilpailuista saavutettu pistemäärä. Mikäli kaikki osakilpailujen pisteet ovat tasan: lasketaan otteluvoitot, selkävoitot, pisteet ja varoitukset. Tämän vuoksi ottelupöytäkirjat tulee toimittaa HETI kisan jälkeen Painiliiton toimistoon.

 

SM-paineissa jaossa olevat pisteet

1.

10 pist.

2.

8

3.

7

4.

5

5.

3

5.

3

Osallistuminen

1

FILA:n turnauksissa pisteet jaetaan suomalaisten sijoitusten perusteella

1. paras

5 pist.

2.

4

3.

3

osallistuminen

1

 

FILA:n turnausten Ekstra-pisteet, kolmen parhaan joukkoon sijoittumisesta

1.

7 pist.

2.

5

3.

3

 

Toisen tason pistejako, suomalaisten sijoitusten perusteella

1.

5 pist.

2.

4

3.

3

osallistuminen

1

 

Kreikkalais-roomalaisen painin Suomi Cupin osakilpailut

Pvm

Kilpailu

Taso

Järjestäjä

12.01.

Herman Kare- painiturnaus

1

Kouvolan Painijat

16.02.

Mannin Matsit

2

Peräseinäjoen Toive

02.03.

Eero Tapio turnaus

2

Haukiputaan Heitto

16.03.

av. TUL:n mestaruuspainit

2

Inhan Taimi

20.04.

Keski-Suomen OP-painit

2

Jyvässeudun Paini-Ässät ja Vaajakosken Kuohu

04.-05.05.

SM-painit

SM

Järvenpään Voimailijat

08.06.

Veikko Rantanen -painiturnaus

2

Heinolan Isku

17.08.

Kalle Mäkisen painit

2

Turun Voimamiehet

31.08.

Lohi-painit

2

Popinniemen Isku

13.10.

Janakkala OPen painit

2

Janakkalan Paini-Ilves

09.-10.11.

Vantaa Painicup

1

Ylä-Tikkurilan Kipinä

23.11.

Arvo Haavisto -painiturnaus

1

Ilmajoen Kisailijat

 

Tiedotus / näkyvyys:

Osakilpailun järjestäjä tiedottaa kisasta ennakkoon ja kisan jälkeen Painiliiton tiedotuspäällikön kanssa ennakkoon yhdessä sovittavalla tavalla = yhteydenotto järjestävän seuran toimesta. Tulokset tulee saattaa järjestäjien toimesta tiedotusystävälliseen rivimuotoon! Taulukot ovat tässäkin tiedotusasiassa ”myrkkyä”!

 

Pisteiden päivitys

Suomi Cupin pistetilanne päivitetään liiton henkilökunnan toimesta pikaisesti osakilpailujen jälkeen. Pistetilanne julkaistaan Painiliiton nettisivulla ja siitä tiedotetaan myös muilla tavoin.

 

Lisätietoja

Antti Pekkala, Suomi Cup työryhmän sihteeri
050 3450 446

antti.pekkala@painiliitto.net

Muut työryhmän jäsenet ilmoitetaan myöhemmin.

1.

10 pist.

2.

8

3.

7

4.

5

5.

3

5.

3

osallistuminen

1

Haluatko painia?
  • Suomi
  • English
  • Haluatko painia?

    X

    Menu

    X