Painin UWW cup 2024 käynnistyi – Arvi Savolainen kärkipaikalla

Painin UWW Cupin pisteistä ja palkinnoista kilpaillaan myös vuonna 2024. Pistelaskua on hieman muutettu, jotta olympiavuonna myös olympiakarsintaturnauksissa pärjääminen huomioidaan asiaankuuluvasti. Lisäksi kalenteriturnausten pistelaskuun on tehty muutoksia ja pisteitä jaetaan laajemmin.

UWW Cupin 2024 pistetaulukko

Tammikuussa painijat kilpailivat Zagreb Open Ranking-turnauksessa Kroatiassa sekä Nizzan GP-turnauksessa Ranskassa. Komeasti toiseksi Kroatiassa sijoittunut Lahden Ahkeran Arvi Savolainen keräsi hienon pistepotin ja johtaa tammikuun jälkeen cupia. Toisena ovat Kroatiassa seitsemanneksi sijoittunut Lapuan Virkiän Mikko Peltokangas ja Ranskassa kolmanneksi sijoittunut Ilmajoen Kisailijoiden Matias Lipasti.

UWW Cupin 2024 painijoiden välinen pistetilanne tammikuun lopussa:

1. Arvi Savolainen LA 45 pistettä
2. Matias Lipasti IK ja Mikko Peltokangas Virkiä 10
4. Miko Elkala LA, Nestori Mannila VVV ja Konsta Mäenpää IK 5
5. Waltteri Latvala VVV, Roni Nevalainen KoPa, Jonni Sarkkinen HWJ, Artem Shapovalov Koovee, Joona Vuoti ViVo ja Akseli Yli-Hannuksela IK 2

Kuvassa Arvi Savolainen Kroatian turnauksen palkintojenjaossa

Pistetaulukko

Seurojen välisessä kisassa Lahden Ahkera on selvässä johdossa Savolaisen ja Elkalan pisteiden siivittämänä. Seuraavilla sijoilla ovat Ilmajoen Kisailijat ja Lapuan Virkiä.

UWW Cupin 2024 seurojen välinen pistetilanne tammikuun lopussa:

1. Lahden Ahkera 50 pistettä
2. Ilmajoen Kisailijat 17
3. Lapuan Virkiä 10
4. Vaasan Voima-Veikot 7
5. Harjun Woima Jyväskylä, Koovee Tampere, Kouvolan Painijat ja Vieskan Voima 2

Helmikuussa pisteitä on mahdollista kerätä EM-kisoissa kuun puolivälissä Romaniassa sekä naisten kovatasoisessa Klippan Lady Open -turnauksessa Ruotsissa.

Haluatko painia?
  • Suomi
  • English
  • Haluatko painia?

    X

    Menu

    X