Poliisien painin EM-kisat

Tomi Rajamäki paini poliisien EM – hopeaa

Järjestyksessään 16. poliisien Euroopan-mestaruus painit kilpailtiin Tsekin Prahassa 10 – 11.11.2012. Painijoita oli mukana kaikkiaan kahdestakymmenestä maasta. USPE- liiton kilpailut järjesti Tsekin Poliisien Urheilu-liitto. Suomi saavutti kisoissa mitalin 12 vuoden tauon jälkeen.

Tomi Rajamäki paini kr.roomalaisen painin sarjassa 84kg. Sarjassa oli mukana kaksitoista painijaa. Ensimmäisellä kierroksella Rajamäen käsittelyssä taipui Ranskan Didier Darcier 2-0 (3-0, 2-0). Toisen kierroksen vastustaja oli Eestin Margus Soome. Soome hävisi erittäin tiukan kamppailun täsmälleen samoin numeroin 2-0 (3-0, 2-0). Finaalissa oli vastassa Saksan Jan Fischer. Tarkasti paininut Saksalainen onnistui ottamaan voittoon tarvittavat pisteet ottelun molemmilla jaksoilla vahvoin rullauksin ja jaksovoitot menivät hänelle 2-0 (3-0, 2-0).

Muut suomalaiset painijat sijoituksineen Prahassa olivat: Ville Kyllönen kr.room 66kg 5 ja vapaapaini 4., Tero Ukkonen 96kg 4., Eetu Tolvanen 120 kg 7. ja vapaapainin sarjassa 84 kg Ville Hyvärinen 5.

Maiden välisessä pistekilpailussa Suomalaiset olivat varsin lähellä kolmen kärkeä. Saksa, Romania ja Ranska olivat kisan kärkimaat. Suomen joukkue sijoittui hienosti viidenneksi jääden ainoastaan kuusi pistettä Ranskasta. Kisoissa oli Suomesta tuomarina mukana Jaakko Talvitie.

Jaakko Talvitie

Kreikkalais-roomalaisen painin sarjat käydään lauantaina 10.11. ja vapaapainin sarjat sunnuntaina 11.11.