Sääntö- ja kilpailuvaliokunnan tiedote A/B-lohkon ottelujärjestelmästä

Sääntö- ja kilpailuvaliokunta on päättänyt A/B-lohkon ottelujärjestelmästä seuraavaa: 

 –        jos lohkossa jäljellä olevat kolme painijaa ovat painineet ristiin, niin voittaja on painija, jolla keskinäisistä otteluista on eniten ottelupisteitä eli ottelun lopputuloksen perusteella annettavia pisteitä

        jos ottelupisteiden vertailun perusteella löytyy lohkon voittaja tai kolmanneksi sijoittuva, niin tasapisteissä olevan kahden muun painijan keskinäinen ottelu ratkaisee heidän keskinäisen järjestyksen

        jos ottelupisteet ovat vertailussa kaikilla samat (esim. 4, 4 ja 4) etsitään PARAS painija seuraavilla kriteereillä keskinäisiä otteluita vertaamalla:

 • eniten selkävoittoja
 • eniten ylivoimaisia pistevoittoja
 • eniten tehtyjä teknisiä pisteitä
 • vähiten annettuja teknisiä pisteitä

        jos lohkon järjestys ei selviä näilläkään perusteilla, niin sitten suoritetaan vertailu kaikkien painijoiden käymien ottelujen perusteella edellä mainittujen kohtien mukaisessa järjestyksessä (HUOM! mikäli voitettujen otteluiden määrä on eri, paras on eniten voittoja saavuttanut painija)

        mikäli lohkon järjestys ei löydy vieläkään, niin heikoin painija on punnituksessa raskain. Jos tilanne ei ratkea painonkaan perusteella, niin lohkon heikoin on suurimman arpanumeron omaava painija.

        aina kun edellä olevassa vertailussa löytyy yksi painija, jonka sijoitus voidaan määrittää niin kahden jäljelle jäävän painijan keskinäinen ottelu ratkaisee heidän järjestyksen.

Ottelujärjestelmä ei ole kansainvälisen Painiliiton (UWW) virallinen ottelujärjestelmä, joten edellä mainittu tulkinta voi olla muualla erilainen kuin Suomessa.

Stevo Petrovic (040 513 1267)
Sääntö- ja kilpailuvaliokunnan puheenjohta

Haluatko painia?
 • Suomi
 • English
 • Haluatko painia?

  X

  Menu

  X