Vuoden viimeiset SM-kisat Porvoossa ja Suomi Cup huipentuu Ilmajoella – Suomi Cup ratkesi Arvi Savolaisen voittoon

Kadettien vapaapainin SM-kisat painitaan Porvoon Urheiluhallilla huomenna 8.12.2018.

Kisoihin on ilmoittautunut 102 painijaa 34 seurasta.

Porvoon Weikkojen kisasivut / Tulospalvelu

** ** **

 

 

 

 

 

 

 

Painin Suomi Cup 2018 huipentuu Arvo Haavisto -turnauksessa Ilmajoella huomenna lauantaina. Kokonaiskisan voittoon on mahdollisuudet vielä kahdella urheilijalla eli Lahden Ahkeran Arvi Savolaisella ja IK:n Juuso Latvalalla. Johtopaikkaa pitävälle Savolaiselle riittää kokonaiskisan voiton varmistamiseen mitalisija Haavistossa. Savolainen kerää Ilmajoelta joka tapauksessa yhden osallistumispisteen sarjassaan 97 kg, joten kolmantena oleva IK:n Niko Erkkola ei voi enää saavuttaa Savolaista. Latvalan nouseminen ykkössijalle vaatisi oman sarjansa 60 kg voiton ja Savolaisen sijoittumisen mitalisijojen ulkopuolelle, joten vaakakuppi kallistuu tässä kohtaa lahtelaisen eduksi.

Muista rahapalkinnoille oikeuttavista sijoituksista kilpailee vielä iso joukko painijoita, joista tällä hetkellä parhaissa asemissa kärkikolmikon takana ovat Kooveen Sakke Purolainen, KPM:n Arttu-Petteri Klami, SPM:n Joni Komppa ja VVV:n Arttu Hakala. Rahapalkinnon saa tänä vuonna kokonaispisteiden perusteella kymmenen parasta urheilijaa, joten etenkin viimeisistä sijoista tulee takuulla kovaa kilpailua ja pisteiden laskijalle mukavaa haastetta. Kymmenen parhaan joukossa ennen viimeistä kisaa ovat vielä Kooveen Elmer Mattila, PeKi:n Lauri Karjalainen ja IK:n Konsta Mäenpää. Kenelle tahansa yllä mainituista, tarkoittaisi sarjavoiton saavuttaminen Haavistossa maineen ja kunnian lisäksi tuntuvaa rahapottia. Yhteensä palkintorahaa on jaossa 12000 euroa ja siitä kuuluu osaltaan kiitos Suomen Painiveteraanikerholle.

Sääntöjä laadittaessa on haluttu korostaa II-tason osakilpailuiden merkitystä ja säännöt sanovatkin, että rahapalkinnoille pääsy edellyttää osallistumista vähintään neljään II-tason osakilpailuun. Näin ollen esimerkiksi kolmesta kisasta täydet pisteet keränneet IK:n Matias Lipasti ja AuPS:n Mattias Poutanen ovat jo menettäneet mahdollisuuden rahapalkinnoille.

Seurojen välisessä kisassa Arvo Haavisto -turnauksen isäntäseura Ilmajoen Kisailijat on tavoittamattomassa johdossa. Myös Tampereen Kooveen kakkossija vaikuttaa ratkenneelta. Kolmossijassa on tällä hetkellä vahvimmin kiinni Seinäjoen Paini-Miehet.

Helppoa ei kärkisijoitusten saavuttaminen tule Ilmajoella olemaan missään sarjassa, sillä matolla on ennakkoilmoittautumisten perusteella yhteensä yli 100 painijaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Virosta, Venäjältä, Ukrainasta, Puolasta Espanjasta ja Yhdysvalloista.

Tulospalvelu ja ilmoittautuneet: https://www.liga-db.de/Turniere/FT/2018/FI/181208_Ilmajoki/indexENG.htm

Tunnelmaan päästään jo tänään perjantaina, kun Ilmajoella painitaan miesten Suomi-Norja -maaottelu. Maaottelu käydään kahdeksanmiehisin joukkuein ja ottelu alkaa Ilmajoki-hallilla perjantaina klo 19.

Suomi-Norja -maaottelun tulospalvelu: https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2018/FI/181207_Ilmajoki/indexENG.htm

Kumpikin kisatapahtuma on nähtävissä suorana Ilmajoen Kisailijoiden fb-sivuilla: https://www.facebook.com/IlmajoenKisailijatPaini/?ref=br_rs

***

Arvi Savolainen Suomi Cupin 2018 voittoon!

Kreikkalais-roomalaisen painin Suomi Cup 2018 saatiin myös Arvo Haavisto -turnauksen myötä päätökseen. Parhaille urheilijoille ja seuroille jaetaan Suomi Cupista yhteensä 12 000 euroa. Palkintorahaa jaetaan kymmenelle parhaalle painijalle ja kolmelle parhaalle seuralle.

Cupin voittoon selviytyi Lahden Ahkeran Arvi Savolainen ennen Ilmajoen Kisailijoiden kaksikkoa Juuso Latvala ja Niko Erkkola. Seurojen välisessä kisassa täysin ylivoimainen voittaja oli Cupin viimeisen kisan Ilmajoella isännöinyt Ilmajoen Kisailijat.

Suomi Cupin 2018 painijoiden välisen kisan lopputulokset:

1. Arvi Savolainen, Lahden Ahkera 47
2. Juuso Latvala, Ilmajoen Kisailijat 40
3. Niko Erkkola, Ilmajoen Kisailijat 37
4. Sakke Purolainen, Koovee Tampere 32
5. Joni Komppa, Seinäjoen Paini-Miehet 31
6. Konsta Mäenpää, Ilmajoen Kisailijat 31
ja Arttu-Petteri Klami, Kotkan Painimiehet 31
8. Arttu Hakala, Vaasan Voima-Veikot 30
9. Elmer Mattila, Koovee Tampere 28
10. Otto Ketonen, Ilmajoen Kisailijat 28

Suomi Cupin 2018 seurojen välisen kisan lopputulokset:

1. Ilmajoen Kisailijat
2. Koovee Tampere
3. Seinäjoen Paini-Miehet

Suomi Cupin 2018 stipendit tullaan jakamaan Herman Kare -turnauksessa tammikuussa 2019, jolloin starttaa myös uusi kausi kreikkalais-roomalaisen painin Suomi Cupia.

Suomi Cupin 2018 päivitetyt loppupisteet

Haluatko painia?
  • Suomi
  • English
  • Haluatko painia?

    X

    Menu

    X